Sunday, April 10, 2011

Akhirnya Primax 95 Extra Has Been Revealed!

PETRONAS PRIMAX 95 XTRA is PETRONAS’ commercial grade gasoline that is specially formulated with advanced additive technology. It contains friction modifier to reduce internal friction between the cylinder and piston rings, a critical area of the engine where lubrication is difficult to achieve. As a result, better fuel economy is achieved, giving you more kilometers for every liter of fuel used.
Likewise, PETRONAS PRIMAX 95 XTRA also contains synthetic detergent that cleans up and prevents deposit build up in the engine. This means, it restores and maintains the engine to its optimum efficiency to power the vehicles.

PETRONAS PRIMAX 95 XTRA is essentially compatible for all standard gasoline vehicles sold in Malaysia which requires RON95 or lower.

PETRONAS PRIMAX 95 XTRA delivers superior cleanliness in order to keep your engine clean all the time for maximum performance. It also reduces engine internal friction for better efficiency to deliver a smooth top-tier performance driving experience.
The efficiency enhancement achieved translates into more kilometers travel for every liter of fuel used.

Yes! Maintaining the superior engine cleanliness and better combustion efficiency will allow your engine to operate at its optimum condition, as well as deliver more power.

Yes. PETRONAS PRIMAX 95 XTRA with a combination of superior cleanliness and effective friction reduction minimise engine efficiency losses caused by deposits build up and internal friction losses. Improvement in engine efficiency leads to better fuel economy.

In a blind test, immediate differences in power and acceleration were reported by participants when switching to PETRONAS PRIMAX 95 XTRA. We are confident that you will, too.

PETRONAS PRIMAX 95 XTRA’s latest formulation with the new multifunctional additive package technology delivers better fuel economy and extra power.

All RON95 products in the market meet the Malaysia SIRIM specification MS118:2005 minimum RON rating of 95, but differ in terms of different base fuel and additive technology used to deliver desired performance.
At the same RON rating, PETRONAS PRIMAX 95 XTRA has been specially developed to deliver better fuel economy, faster acceleration and excellent engine cleanliness. Furthermore, for the same price as any other RON95 products out there, customer will get better mileage and a more powerful driving experience with PETRONAS PRIMAX 95 XTRA.

Official Launch

Saturday, April 9, 2011

Less Than Few Hour To Revealed!

In less than a few hours, the official name of PETRONAS newest fuel (that is inspired by Formula One technology) will be revealed!

Friday, April 8, 2011

Akhirnya siForte Menjadi Snow White

Baru Sampai~

Dilanda Salji hehehe..

Bersih Akhirnya! Thanks to Damia Carwash =)

Gempa Bumi Lagi Di Jepun (Gelombang Ke-2)

SubhanAllah.. Sungguh besarnya kuasa Maha Pencipta kita iaitu Allah yang Esa..
Pada hari ini iaitu 7.4.2011 terjadi lagi Gempa Bumi di Jepun iaitu Gelombang ke-2.
Amaran tsunami telahpun dikeluarkan untuk rakyat yang berada di sana. Speechless sebentar~

Berikut adalah berita daripada pakcik Google kita:

Horror strikes again: 7.4 quake shakes JapanA strong earthquake of magnitude 7.4 shook the northeast of Japan late on Thursday, and a tsunami warning was issued for the coast already devastated by last month's massive quake and the tsunami that crippled a nuclear power plant. 

No damage from Thursday's quake was detected at the plant and NHK said workers had been evacuated without reports of any injuries.

There were no immediate reports of injuries or damage elsewhere but people in areas covered by the tsunami warning should evacuate to higher ground, Japan's NHK public television said.

Japan is struggling to bring the Fukushima Daiichi plant under control after the March 11 quake and tsnumai, which killed, or left missing, about 28 000 people.

Japan's neighbours have sounded increasingly alarmed over the risk of radiation from the plant, while tourists are staying away in what should be the peak season, and the country seeks ways to cut power use.

The world's worst nuclear disaster in 25 years is also raising concern over safety in the United States, which has more atomic reactors than any other country, especially at one plant which is similar to the one in Fukushima wrecked by last month's 9.0 magnitude earthquake and tsunami.

Engineers, who sealed a leak this week that had allowed highly radioactive water into the sea, are pumping nitrogen into one reactor to prevent the risk of a hydrogen gas explosion, and want to start the process in another two reactors.

Operator Tokyo Electric Power Co (Tepco) said late on Thursday it did not expect it would have to dump any more contaminated water into the ocean after Saturday.

Earlier, Tepco said the chance of a repeat of the gas explosions that damaged two reactors in the first days of the disaster was "extremely small".

But as engineers battle multiple crises -- some the result of efforts to try to cool reactors -- officials admit it could take months to bring the reactors under control and years to clear up the toxic mess left behind at the plant 240km north of Tokyo.

"Data shows the reactors are in a stable condition, but we are not out of the woods yet," Chief Cabinet Secretary Yukio Edano told reporters.

The government has already set up a 20km exclusion zone around the plant, banned fishing along much of the northeast coast and set up evacuation centres for the tens of thousands forced to leave their homes following the crisis.

Trace levels of radioactive material have been detected in the air in 22 Chinese provinces but the amounts did not pose a threat to health or the environment, China's state news agency Xinhua said.

Earlier, China's Health Ministry said traces of radioactivity in spinach had been found in three provinces.

In South Korea, some schools closed because parents were worried that rain could be toxic.

"We've sent out an official communication today that schools should try to refrain from outdoor activities," an education official in South Korea said.
Picture of a tsunami flooding a road after the Japan earthquake
South Korea's nuclear safety agency reported a small level of radioactive iodine and caesium particles in rain but said it was not enough to be a health concern. The few schools that closed were expected to reopen on Friday if the rain stopped. -- Reuters

Thursday, April 7, 2011

Perodua Viva Yang Pelik~

Viva ni agak pelik betuknya.. Maybe dia convert ke full Daihatsu based on kot..
Tapi tak pasti la pulak model daihatsu/toyota yang mana satu.. huhu Enjoy!

Sorry Gambar Tak Berapa Jelas Kerana Reflection....

Wednesday, April 6, 2011

My signature

Manusia Laknatullah!

Sungguh terkejutnya aku lihat kali pertamanya gambar! MasyaAllah!! Ape nak jadi la orang barat nih..

Sebuah Kisah Nasi Lemak Yang......

  Aku nak cerita sikit tentang makcik kantin yang bengong/Celaka!
Hari ni seperti biasa la bila waktu rehat aku dengan kawan aku gi beli makan kat kantin.

 Selalunya aku beli kuih bubuh dalam plastic pastu gi makan dekat taman kecil ada kat sekolah tu,tapi hari ni aku teringin nak makan nasi lemak pada waktu rehat tadi, so aku pun gi la beli nasi lemak ngan kawan aku.

 Aku nak nasi lemak dalam 50sen(Tanpa Telur)sebab aku allergic telur pastu aku bagi RM1 makcik tu tak bagi2 balek balance 50sen.. aku pun hairan la. Lepastu aku cakap la kat makcik(yang sial) tu balance saya 50sen mana? saya amik nasi saja takdak telur, lepastu si makcik bodoh cakap nasi ada telur ke takdak telur sama gak RM1(Tak ke celaka makcik ni? dah la cakap kasar la ngan aku!)

 Aku: Saya nak nasi Lemak saja takkan tak boleh kot?! (Tahun lepas boleh)
 Makcik Sial: Sekarang mana dapat harga dalam 50sen! (dia jerekah kat aku balik)
Aku: (dengan hati yang bengang tetapi masih dikawal) Bubuh r telur ka apa ka!! ( aq jerekah balik)

Akhirnya habis la ceritanya. Lepastu makcik sial tu tak puas hati dia gi ckp lak kat makcik yg lagi satu tu 'Budak ni nak nasi lemak 50sen mana boleh'

 Hoi makcik bangang! Aku ada rahsia pengotor hang la aku cuma tak dedahkan lagi patut la kawan aku melayu gi beli makan kat warung cina. Ada ke ayam terjatuh dalam longkang amik basuh balik?! WTF??!!
Hiasa Sahaja

Monday, April 4, 2011

I Admit it! Enough!

Assalamualaikum And Hi...

Ok. I would like to tell you guys something about usually happend in blogger life. Yeah,I admit that sometimes I copy-paste post from other blogger, but haven't you guys done it before you were professional as you are today?
Actually this things no wrong at all because some of them write on their blog' If you want to share this post just share no need to ask permission for me ^^' If the owner let me to share their post so who are you to STOP ME?!.
I really salute that kind of person that caring and loves to share their news with others.
Thats the only word I want to tell. Thank You =)

Have A Nice Day! :)

Epic Fail Logo!!

Assalamualaikum And Hi to all who are reading my blog now..
Today I'm gonna show you some picture that will make your day colourful and full with joy..

Have fun! Lolx XD

Kudawara – What kind of pharmacy is this?
Arlington Pediatric Center – Loving the kids a little too much
doughboys – pizza – salad – panini … and something extra?
Atherton Car Centre
Dental clinic
Another dental clinic – This seems to be popular
Any idea what this is supposed to be?
Instituto de Estudos Orientais
Megaflicks – Not the best font for this word
Kids Exchange – As this name didn’t sound weird enough, they decided to write it together
A-Style – Realy classy
Computer Doctors
Junior Jazz Dance Classes
It was such a embrassing Logo/Ads... But it kinda funny lolx

Sunday, April 3, 2011

Niat Cuma Nak Tolong Tapi........

Bermula sebuah kisah...

Pada Suatu Hari......

to the rescue - funny pictures

Malang sungguh nasib kenderaan yang berada disitu nak tolong yang ini dia pun berenang sekali

Weirdest Number Ever?? Yang Terpelik Di Dunia??

Ini kali pertama aku jumpa number plet kereta yang pelik. Tengoklah...
AHL1 707

Hehe tajuk tu lebih-lebih je dari yang isi nye.. :P

Iklan Yang Memalukan

Perhatikan betul-betul gambar dibawah ini,ada benda yang tak kena tau..

Haha Pengeluar Kereta terbesar didunia pun boleh tersalah jugak ker? hahaha XD

Murid Dibelasah Oleh Guru Sampai Koma!

PARAH... keadaan Saiful Syazani yang parah akibat dipukul gurunya, Khamis lalu.
PARAH... keadaan Saiful Syazani yang parah akibat dipukul gurunya, Khamis lalu.
ARAU: Guru syaitan! Demikian gelaran yang patut diberi kepada seorang guru lelaki sebuah sekolah agama, di sini, yang sanggup membelasah seorang murid lelaki berusia tujuh tahun sehingga koma, Khamis lalu.
Dalam kejadian kira-kira jam 7 malam, guru berusia 26 tahun itu juga dikatakan bertindak kejam apabila mengikat tangan mangsa, Saiful Syazani Saiful Sopfidee di tingkap asrama sekolah berkenaan sebelum membelasahnya.
Difahamkan, guru terbabit tidak mengendahkan walaupun mangsa merayu dan menangis supaya perbuatan itu dihentikan.

Sumber polis berkata, mangsa yang diikat dan dipukul hampir dua jam itu bagaimanapun pengsan selepas mengalami kecederaan dalaman di kepala dan badan akibat dipukul bertubi-tubi oleh guru terbabit.

Katanya, guru terbabit berang dengan mangsa yang enggan mengaku terbabit dalam beberapa kejadian kecurian di asrama sekolah berkenaan sebelum itu.

Difahamkan, sebelum itu mangsa pernah dua kali dipukul suspek akibat enggan mengaku mencuri barangan milik pelajar lain di asrama sekolah.

“Selepas mangsa pengsan, guru terbabit panik dan memanggil guru lain sebelum membawa mangsa ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF), Kangar, kira-kira jam 1.30 pagi kelmarin,” katanya.

Bagaimanapun, mangsa kemudian dipindahkan ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB), Alor Setar kira-kira jam 3 pagi kelmarin dan kini ditempatkan di Unit Rawatan Rapi (ICU).

Bapa mangsa, Saiful Sopfidee Marzuki, 34, berkata dia hanya mengetahui kejadian itu kira-kira jam 8 malam kelmarin melalui ibunya ketika anak tunggalnya dipindahkan ke HSB.

“Saya bergegas ke HSB dan sebak melihat keadaan anak saya kini terlantar koma dengan mukanya bengkak selain lebam di mata dan pipi kiri.

“Malah, ada kesan melecet di tangannya kesan akibat diikat dan kini terpaksa menggunakan mesin bantuan pernafasan,” katanya ketika ditemui di HSB, Alor Setar, semalam.

Saiful Sopfidee yang juga pemandu pelancong di Jitra berkata, dia terkejut apabila dimaklumkan anaknya terbabit dalam kecurian kerana dia bukan nakal dan lebih banyak mendiamkan diri.

Katanya, anaknya tinggal bersama keluarga angkatnya di Kangar sejak kematian ibunya, Jahiyah Che Amat pada 2006 dan kali terakhir dia berjumpa Saiful Syazani setahun lalu.

“Muka anak saya betul-betul seiras arwah isteri saya. Doktor kini memaklumkan keadaan anak saya semakin kritikal,” katanya yang kemudian membuat laporan di Balai Polis Alor Setar, malam kelmarin.

Katanya, dia mahu individu yang terbabit dalam kejadian itu dihadapkan ke muka pengadilan dan menerima hukuman setimpal dengan apa dilakukan terhadap anaknya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Arau, Superintendan Mohd Nadzri Hussain ketika dihubungi berkata, mangsa dipercayai dipukul kerana disyaki sering mencuri duit seorang pelajar sebelum aktivitinya dilaporkan kepada seorang warden di situ yang juga suspek utama kes ini.

“Suspek yang juga guru sekolah itu menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Arau, petang kelmarin,” katanya.

Mohd Nadzri berkata, suspek kini direman tujuh hari bagi membantu siasatan dan polis kini menyiasat secara menyeluruh mengenai motif dan punca kejadian itu.

Kes disiasat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan parah.

P/S: Lain kali jangan bertindak melulu kan diri sendiri yang itu ibarat 'Nasi Sudah Menjadi Bubur'

Friday, April 1, 2011

Tragedi Di Pasar Malam

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada blogger-blogger yang sedang membaca blog ini.

 Tadi dalam pukul 7.40pm lepas solat mahgrib aku dan mama aku pergi ke Pasar Malam Jumaat(The Best Pasar Malam). Selepas sampai ke tempat destinasi tersebut aku ngan mama aku pun turun la dari kereta. Tetiba aku dengar suara tangisan bayi(mula2 ingatkan kucing) mulanya tak tau bunyi tu asal dari mana. Lepastu ada satu abang tu cakap 'ada ka tinggal anak dalam kereta dah la baru 1bulan+) aku ngan mak aku pun terkejut!

  Lepastu kesian tengok baby tu tengah menangis sorang-sorang dalam sebuah kereta kancil tu,nasib baik lah pintu tu tak dikunci dan nasib baik mama aku kalau muka pecah rumah ke? Penculik ke? macam mana?!

  Aku dengan mama aku serta abang yang lalu lintas di situ tunggu la hingga bapak budak tu sampai dalam 5-10minit selepas tu(tak sampai hati nak tinggal). Akhirnya bapak dia tu sampai jugak.. mama aku kata la kat bapak dia 'abg mana boleh sesuka hati tinggal anak mcm ni macam mana kalau kena culik' muka dia waktu tu aku tngok dah gelabah gila dah plus tergagap-gagap lagi.

  Lepastu aku dengan mama aku pun teruskan perjalanan untuk membeli makanan kat pasar malam tersebut.

Moral from the story is: Jangan sesekali tinggal anak kecil dalam kereta semata-mata nak pergi ke pasar malam! Kalau orang culik macam mana?! nak meyesal pun tak guna dah! OK =)

Baby tersebut :'(
Semoga baby tersebut dalam keadaan yang baik-baik saja sekarang ini. Amin..